Heb jij ons al gespot?!

 

Wij zijn 4 weken te bewonderen in Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Delft, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Enschede, Haarlem, Hengelo, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Ridderkerk, Rijswijk of Zwolle :)!

 

Cijfer op bouwnu.nl

Op dit moment tellen alle reviews die op bouwnu.nl staan mee in het gemiddelde cijfer. Het gevolg is dat bedrijven met 1 review en het cijfer 10 onterecht met stip bovenaan staan. Het EIB heeft met medewerking van meerdere deelnemers van bouwnu.nl onderzocht wat de beste manier is om het totale cijfer te berekenen. Deze zomer passen wij onderstaande aan.

 

Minimum eis van 10 reviews

Het cijfer van bedrijven met minder dan 10 reviews, in de afgelopen 3 jaar, wordt op bouwnu.nl niet meer bovenaan in de zoekresultaten getoond. Dit verbetert zowel de betrouwbaarheid van de score als de motivatie om reviews te verzamelen. Statistische berekeningen laten zien dat een minimum van 10 reviews een betrouwbaarheid van 90% garandeert.

 

Geldigheidstermijn van 3 jaar

De termijn van 3 jaar geeft een actuele score weer en geeft kleine bedrijven de kans aan het minimum van 10 reviews te voldoen. In interviews onder deelnemers van bouwnu.nl werd deze 3 jaar bevestigd.

 

Weging van 50% - 30% - 20%

Een review van een paar maanden geleden zegt meer dan een review van een paar jaar geleden. Daarnaast kwam uit de interviews met bedrijven naar voren dat aannemers een verbetering van de bedrijfsvoering graag snel terug willen zien in de score. De score wordt als volgt berekend, reviews uit de afgelopen 12 maanden tellen voor 50% mee, afgelopen 13 tot en met 24 maanden 30% en 25 tot en met 36 maanden 20%. Reviews ouder dan 3 jaar blijven op Bouwnu staan, maar tellen niet mee.

 

Vragen? Contact ons via info@bouwnu.nl, 079 – 325 22 77, Twitter of Facebook.

 

Respons verhogen

We merken dat iedereen op zoek is naar manieren om de respons te verhogen. 100% reactie zou geweldig zijn, hier volgen wat tips om jouw respons richting de magische 100% te duwen. 

 

Maak het persoonlijk

Informeer op de offerte al dat jullie reviews belangrijk vinden. Vertel vervolgens in een gesprek waarom feedback zo belangrijk is. Dat jullie de uitkomsten, positief of minder positief, delen binnen het bedrijf en ermee aan de slag gaan. Wanneer de klant bekend is met bouwnu.nl is de kans groter dat hij/zij een waardevolle review geeft.

Via de handige tool nodig je klanten uit. Een uitnodiging met de naam van de klant bovenaan in de mail en een pakkende korte tekst, werkt goed.

Bouwnu.nl heeft gratis kaartjes die je ook aan jouw klanten kan meegeven als je een project hebt opgeleverd. Omdat je de klant persoonlijk vraagt, is de kans op een review groot. Klik hier om deze gratis kaartjes te bestellen.

 


 

Handmatig herinneren

Standaard wordt een klant 4 dagen na het verzenden van de uitnodiging herinnerd. Wij adviseren een paar weken na het versturen van de uitnodiging te inventariseren welke klanten de review nog niet hebben ingevuld (ga voor een overzicht naar 'Reviews', 'Uitnodigen', 'Verzonden' en klik vervolgens op een regel). Naar hen is het mogelijk handmatig een herinnering te sturen via de button 'Verstuur herinneringsmail'. Bedrijven met het Plus-pakket kunnen de uitnodigings-, herinneringsmail en de bedankpagina zelf aanpassen.

 

Kleine incentive

Je kunt de klant een beloning geven voor het geven van een review. Maar je kunt het ook omdraaien, geef de attentie voordat de review is ingevuld! Het CBS geeft bijvoorbeeld de waardebon voordat de consument het onderzoek invult. Mensen voelen zich eerder verplicht het onderzoek in te vullen. Enkele voorbeelden als incentive:

  • Een reep van Tony Chocolonely in jouw eigen huisstijl, valt altijd goed! Hulp nodig met de opmaak? Wij helpen je graag!
  • Voor elke review wordt een € x,- aan een goed doel gedoneerd
     


Krijgen jullie al een hoge respons? Vertel ons hoe jullie dat aanpakken via  info@bouwnu.nl, 079 - 325 22 77, Twitter of Facebook.

 

Bouwnu en de AVG

Als het gaat om de diensten van bouwnu.nl is alles juridisch geregeld. Het betreft onder meer de routing van persoonsgegevens inzake bouwnu.nl, de reviews, de samenwerking met KlantenVertellen, het informeren van de consument, onze ICT-er etc. Deze zaken zijn vastgelegd in allerlei reglementen, die je onder meer vindt in de footer van www.bouwnu.nl of direct via de volgende link: privacyreglement van bouwnu.nl

 

Onduidelijkheden? Contact ons via info@bouwnu.nl, 079 – 325 22 77, Twitter of Facebook. 

 

Wist je dat ... 

… je het beste foto's van afgeronde projecten in je profiel kan zetten? Een project dat geheel is afgerond, zegt een oriënterende consument meer dan een project in aanbouw.

 

… je een positieve indruk geeft door te reageren op een negatieve (of positieve) review. Reageren kan publiekelijk of persoonlijk.

 

… twee derde van de Nederlandse consumenten weleens zelf een review plaatst. En de helft hiervan doet dit alleen op aanvraag. Start daarom nu met uitnodigingen

 

 

De gratis vermelding op Bouwnu heet vanaf nu een Lite pakket. Hiermee kun je je eigen bedrijfspagina invullen en 100 klanten om een review vragen. Naast deze Lite versie bieden we ook een Plus en een Pro pakket aan.

 

Met het Plus-pakket kun je o.a. 

onbeperkt klanten uitnodigen voor een review, zelf vragen toevoegen en gebruik maken van de Google rating. Het Plus pakket kost €495,- per jaar. Meer weten?

013 - 203 20 32 E support@bouwnu.nl 

Het Pro pakket biedt naast alle voordelen van het Plus pakket ook uitgebreide klant-tevredenheidsonderzoeken voor nieuwbouwprojecten.

Meer weten?

T 079 - 325 22 77 E info@bouwnu.nl 

Kijk ook eens op dit handige overzicht waar we alle verschillen voor je op een rij hebben gezet. 

 


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hiervoor bent aangemeld en/of omdat je nauw betrokken bent bij bouwnu.nl / Stichting Klantgericht Bouwen.

* Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier.

* Ben je geïnteresseerd in onze privacyverklaring? Klik dan hier.

* Heb je vragen over jouw rechten als relatie van bouwnu.nl / Stichting Klantgericht Bouwen, heb je klachten of wil je jouw persoonsgegevens die bouwnu.nl / Stichting Klantgericht Bouwen van jouw heeft inzien of wijzigen, stuur ons dan een email.

 

Bouwnu.nl is een initatief van Stichting Klantgericht Bouwen en is Powered by KlantenVertellen