Jouw bedrijf heeft op bouwnu.nl tussen de 1 en 10 reviews. Wij willen je graag laten weten wat het belang is van meer dan 10 reviews op een betrouwbaar platform.

Klik hier om jouw review(s) te bekijken

Waar let jij op?

Als je zelf reviews over een restaurant leest, waar kijk je dan precies naar? Ga je ervan uit dat een restaurant met één 10 goed eten heeft? Of geloof jij pas dat een restaurant goed is als het een ruime voldoende scoort op basis van tientallen reviews en dan ook met enkele kritische beoordelingen ertussen?

 

Of iets betrouwbaar overkomt, verschilt van persoon tot persoon. Toch is er een aantal vuistregels.

 

Eén ei is geen ei

Minder de 10 reviews, dat zegt niet zo veel. Dat blijkt uit onderzoek dat door het EIB (Economisch Instituut voor de Bouw) is uitgevoerd op basis van de data van bouwnu.nl. Hierin werd onder meer onderzocht wat het minimum aantal reviews is voor een betrouwbaar beeld van een aannemer. Statistische berekeningen laten zien dat een minimum van 10 reviews een betrouwbaarheid van 90% garandeert.

 

In de zoekmachine van bouwnu.nl hebben bedrijven met 10 reviews of meer een gekleurd kader om het cijfer. Hiermee vallen ze meer op, daarnaast staan zij ook hoger in de zoekresultaten.

 

Kortom: zorg dat je 10 of meer reviews hebt, het zorgt immers voor een betrouwbaar beeld!

 

Oude koeien

In hoeverre zijn scores van een paar jaar oud nog actueel? Vind je het zelf ook belangrijk recente reviews te lezen van vakantieparken, restaurants of producten? De bouw is een conjunctuurgevoelige sector; in korte tijd kan veel veranderen. Actuele beoordelingen zijn dus relevant.

 

Op advies van het EIB is daarom gekozen voor een geldigheidstermijn van reviews van 3 jaar - ook om wat kleinere bedrijven de mogelijkheid te geven reviews te kunnen verzamelen.

Oudere reviews blijven wel zichtbaar, maar ze tellen niet mee in het totale cijfer dat op de bedrijfspagina en zoekresultaten getoond wordt.

 

Vraag klanten na afronding van een project altijd om een review, voor een zo actueel en betrouwbaar mogelijk beeld van jouw prestaties.

 

Een bok schieten

Fouten maken we allemaal, dat is menselijk. Een vlekkeloze reputatie is gewoon niet geloofwaardig. Het belangrijkste is de manier waarop je ermee omgaat. Als alles wordt opgelost, blijft een positief gevoel achter en wordt de fout meestal vergeten. We zien dat vaak terug in reviews; zo wordt feedback ook nog eens positieve reclame! 

 

Soms gaat echt alles fout of zijn klanten onredelijk. In dat soort gevallen helpt bouwnu.nl jou gratis met een gepaste reactie op een review. Andere klanten zien dat je professioneel handelt en dat straalt vertrouwen uit.

 

Dus vraag niet alleen klanten waar alles vlekkeloos verliep.

 

De koe bij de horens vatten

Denk je nu 'wij moeten ook meer reclame maken met de projecten waar we trots op zijn?' Neem dan contact met ons op via 013 - 203 20 33. Het basis pakket is gratis en hiermee kun je direct starten met het verzamelen van reviews!

 


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hiervoor bent aangemeld en/of omdat je nauw betrokken bent bij bouwnu.nl / Stichting Klantgericht Bouwen.

* Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier.

* Ben je geïnteresseerd in onze privacyverklaring? Klik dan hier.

* Heb je vragen over jouw rechten als relatie van bouwnu.nl / Stichting Klantgericht Bouwen, heb je klachten of wil je jouw persoonsgegevens die bouwnu.nl / Stichting Klantgericht Bouwen van jou heeft inzien of wijzigen, stuur ons dan een email.

 

Bouwnu.nl is een initiatief van Stichting Klantgericht Bouwen en is Powered by KlantenVertellen