Bekijk de webversie

Dit voorjaar verscheen de nieuwsbrief van Bouwnu voor de eerste keer. Sinds die tijd is veel veranderd. De hele website is vernieuwd en verbeterd. Zo hebben we de rubriek ‘Hulp bij je bouwproject’ toegevoegd. Als je een nieuw huis gaat (laten) bouwen of je huis verbouwen, komt daar meer bij kijken dan je soms verwacht. We helpen je graag op weg.

 

We zijn benieuwd wat je vindt van Bouwnu 2.0!

 

Edwin, Corrie, Patty & Ilse

 

Vind sneller wat je zoekt met onze verbeterde zoekmachine

Specifiek in jouw plaats

Voorheen konden aannemers aangeven in welke provincies zij werkten. Bedrijven die op de grens van 2 of meer provincies gevestigd zijn, hadden dan op de site soms een te groot werkgebied. Nu geven de aannemers aan hoeveel km rondom de vestigingsplaats van hun bedrijf zij werken. Zoek je dus op jouw (toekomstige) woonplaats, dan krijg je alleen bedrijven te zien die daar ook daadwerkelijk werken. Je kunt vervolgens op afstand sorteren, zodat je als je dat wil, een aannemer echt uit de buurt kunt kiezen.

Met de vaardigheden die je zoekt

We hebben het onderscheid tussen nieuwbouw en verbouw duidelijker gemaakt zodat je snel en eenvoudig kunt zien welke werkzaamheden een aannemer voor jou kan uitvoeren. Ook de lijst met vaardigheden is uitgebreid; zo zijn badkamer, beglazing /kozijnen, isoleren, onderhoud/service en zonnepanelen/zonneboiler toegevoegd.

 

Op een manier die jou aanspreekt

Niet alleen de technische kennis en kunde, maar ook de werkwijze van een bedrijf is heel bepalend voor jouw beleving. Bedrijven kunnen aangeven op welke manier zij verantwoord ondernemen. Daarmee bedoelen we onder andere dat ze rekening houden met het milieu, de veiligheid van medewerkers en omgeving en maatschappelijk betrokken zijn. En last, but not least: bedrijven kunnen, net als eerst, aangeven of en bij welk garantie instituut ze zijn aangesloten.

 

Kortom, we hopen je nu nog sneller aan de vakman of –vrouw te helpen die jouw droomhuis realiseert!

 

Goed voorbereid van start

Een huis laten bouwen, je badkamer laten verbouwen, een dakkapel of serre realiseren. Voor de één een avontuur, voor de ander berg waar zij tegenop kijkt. We weten dat er veel komt kijken bij een bouwproject; daarom bieden we ‘Hulp bij je bouwproject’.

 

Een nieuw huis bouwen, waar begin je?

Bij het begin is ons advies. Je hebt grofweg keus uit drie opties.

  1. Je koopt een huis in een groter project. Dit noemen we seriematige nieuwbouw of projectbouw
  2. Je gaat helemaal zelf aan de slag met een maatwerkwoning
  3. Samen met anderen start je een project; dit noemen we Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

 

Op Bouwnu.nl nemen we je mee in de voor- en nadelen van elke optie en geven we je tips. 


Je huis verbouwen

Als je precies weet hoe je je huis wil verbouwen, vind je met de verbeterde zoekmachine zelf een aannemer die kan wat jij nodig hebt. Wil je ‘iets’ met verduurzamen, maar weet je niet precies wat? We vertellen je meer over de mogelijkheden qua techniek en, niet onbelangrijk, zetten financiële voordelen voor je op een rij. Zeker als je met verduurzamen aan de slag gaat, kun je in aanmerking komen voor regelingen vanuit de overheid.


Verantwoord ondernemen

Op hun bedrijfsprofielen laten aannemers zien wat zij voor je kunnen betekenen, maar ook op welke manier zij werken. Bijvoorbeeld door aan te geven over welke certificaten en keurmerken ze beschikken. Maar wat zegt een VCA logo? Wat betekent ISO? En waarom zou ik een aannemer willen die is aangesloten bij Bewuste Bouwers?


Garantie

Voor zowel nieuwbouw- als verbouwprojecten geldt dat je een gewaarborgde garantie (verzekering) kunt afsluiten. Vaak is dit een voorwaarde om financiering te krijgen bij bijvoorbeeld een bank. Wat je kunt verzekeren, bij wie en hoe, leggen we je uit.


Aangesloten bij

Veel aannemers zijn aangesloten bij een branchevereniging. Sommigen zijn heel bekend, anderen wat minder. Je ziet lidmaatschappen op de profielen op Bouwnu maar ook vaak op de werkbussen. Wat zo’n logo je vertelt over het soort bedrijf, lees je op Bouwnu 2.0.

 

Wist je dat ...

 

… er bijna 4.000 aannemers op Bouwnu staan? Zo is er altijd wel één te vinden die kan wat jij nodig hebt

 

… al meer dan 9.500 consumenten een review hebben gegeven over hun aannemer? Doe je voordeel met de ervaringen van anderen

 

… van alle beoordeelde bedrijven, 96% gemiddeld hoger dan een 6 scoort? Je kunt nu ook je zoekresultaten filteren op scores. Wil je alleen bedrijven met een 8 of hoger zien? Vink dan 8-10 in de filters aan.

 


Dit is de digitale nieuwsbrief van Bouwnu.nl. Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld via Bouwnu.nl. Wil je deze nieuwsbrief niet (meer) ontvangen, meld je dan eenvoudig af.

 Afmelden

 

Bouwnu.nl is een initatief van Stichting Klantgericht Bouwen en is Powered bij KlantenVertellen